Magyarország
Kezdő oldal

A radarszenzor diktálja az iramot

05-May-2016

Növelt biztonság a Linde SpeedAssist automatikus sebességválasztó rendszerrel

A logisztikai centrumokban és a gyárakban az átmenet a beltér és a kültér között általában kritikus zóna a biztonság szempontjából. Kihajtva a szabadba a targoncavezetők tempósan gyorsítanak és érik el a gép csúcssebességét. Visszatéréskor időben le kellene csökkenteniük a sebességüket, hogy a rakományt biztonságban a rendeltetési helyre juttassák és a vigyázzanak a dolgozókra a munkakörnyezetben. A “Linde SpeedAssist” berendezés a kezelővel valamint a raktár és logisztikai vezetővel együtt felel ezért a feladatért. Az időjárás-független radartechnológia több fokozatban beállítható, mind a válaszidő, mind a szenzor érzékenysége. A Linde Anyagmozgatás által kifejlesztett, utólag is felszerelhető eszköz új mértéket és észrevehető javulást teremt az intralogisztika biztonságában.

A logisztikai folyamatok hatékonysága függ annak a megbízhatóságától, hogy milyen folyamatot kell végrehajtani és megismételni. Különösen a raktárak belső területein és az üzemcsarnokokban ez megköveteli a pontos sebességkorlátozást a targoncák és más ipari vontatók részére. Belépve a belső terekre a nagy sebesség veszélyeztetheti a dolgozókat , hirtelen fékezést eredményezhet, ami a rakomány sérülését és így gazdasági veszteséget is okozhat. Az ideális haladási sebesség a csarnokokban függ az adott helyzettől és általában a raktár- vagy a logisztikai vezető határozza meg, aki biztosítja ennek a határnak a betartatását is.

Szenzor érzékelési távolság 24 méterig
Az új vezetősegítő rendszer a “Linde SpeedAssist”, számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik azért, hogy biztosítsa a gyors, könnyű és praktikus sebességellenőrzést. Eltérően más piaci megoldásoktól ez a rendszer nem függ az időjárástól és viszonylag drága IR-technológiától, valamint a radarszenzor lefedi a területet 1-től 24 méterig. A radartechnológia használata nem igényel további befektetést, úgymint szenzorokat a polcokra, például. Ez abból következik, hogy a radarszenzor a fej feletti védőelemre szerelve egyszerre adja és veszi a saját jelét, ami visszaverődik a tetőről. Ez jelzi, hogy a targonca kül- vagy beltéren van és ennek megfelelően állítja a sebességet. A működési biztonság nem függ az – akár extrém – időjárási körülményektől, hidegtől, melegtől vagy nagyon heves esőtől. A megengedett üzemi hőmérséklet -40° és + 60°C között lehet.

Rugalmas válaszidő és “okos” szenzorok
A Linde SpeedAssist szenzorának válaszideje állítható és négy különböző szint jegyeztethető meg vele, ami azt eredményezi, hogy könnyen igazodik az aktuális körülményekhez. Másfelől, a szenzorok állítható érzékenysége a másik olyan tulajdonság, ami az így felszerelt targoncát biztonságosabban használhatóvá teszi. A zavaró jelek kérésre letilthatók. Az egyedi beállításoknak köszönhetően a rendszer felismeri mind a kisebb tárgyakat és felépítményeket, csővezetékeket, előtetőket, fatetőket és a sebesség csökkentése nélkül halad tovább. Így a kezelő gyorsan és maximális hatékonysággal dolgozhat szabadtéren.

Utólag is felszerelhető megoldás használt és bérleti targoncákra
A Linde SpeedAssist egy hasznos biztonsági segítség, és utólag is felszerelhető meglévő flottára valamint rendelhető új gépre, gyári beépítéssel. Az alkatrészek alacsony darabszámának és az egyszerű fel- és leszerelésnek köszönhetően a vezetőt segítő rendszer életképes biztonsági opció bérgépekre is. Alapvetően három elemből áll: szenzor, kábelkészlet jelfogóval, szerelési készlet - beleértve a tartó elemet. A felszerelést a Linde szerviztechnikusa nagyon rövid idő alatt elvégzi.

Bővebb információ:
Laczkó Csaba
06 20 422 5571
laczko.csaba@linde-mh.hu

back

lap tetejére